Veterinarske hrane za mačke - briketi

Veterinarske hrane za mačke so posebej zasnovane hrane, ki so namenjene zdravljenju, preventivi in izboljšanju zdravja mačk. Na voljo je veliko različnih vrst veterinarskih hran, ki izpolnjujejo specifične zdravstvene potrebe mačk.

Pokaži več arrow_drop_down

Priporočilo:

Z nakupom veterinarskih briketov ali konzervirane hrane potrjujete, da je bila vaša mačka predhodno pregledana s strani veterinarja, ki je priporočil uporabo izbrane hrane v skladu z diagnozo. Glede stanja vaše mačke in priporočene hrane se z veterinarjem posvetujte vsaj vsakih 6 mesecev. Če se stanje vaše mačke med uporabo hrane spremeni, se obrnite na veterinarja.

 

 

Če svojemu ljubljenčku dajete veterinarsko hrano, je uporaba običajne hrane odsvetovana, saj lahko ta zmanjša učinek veterinarske hrane. Med najpogostejšimi vrstami veterinarskih hran so:


  • Hrane za prekomerno težo: Debelost je pri mačkah pogosta težava, ki lahko privede do različnih zdravstvenih težav. Hrane, namenjene zmanjšanju telesne teže mačk, vsebujejo manj kalorij in maščob, a hkrati ohranjajo ustrezno količino hranilnih snovi za zdravje vaše mačke.

  • Hrane za zdravljenje alergij: Nekatere mačke trpijo za alergijami na določena živila, ki lahko povzročijo prebavne motnje ali kožne reakcije. Hrane, namenjene mačkam z alergijami, ne vsebujejo živil, ki so lahko alergeni, in mačkam zagotavljajo hipoalergene vire beljakovin in ogljikovih hidratov.

  • Hrane za zdravljenje bolezni urinarnega sistema: Mačke lahko trpijo za različnimi boleznimi urinarnega trakta, vključno z urinarnimi kamni in vnetji. Hrane, namenjene zdravljenju teh bolezni, se osredotočajo na optimiziranje pH vrednosti urina, izboljšanje hidracije in zmanjšanje količine snovi, ki prispevajo k tvorbi kamnov.


  • Hrane za zdravljenje bolezni ledvic: Bolezni ledvic so pogosta težava starejših mačk. Hrane za mačke z boleznimi ledvic imajo omejeno vsebnost beljakovin in fosforja in zato ne bremenijo ledvic. Prav tako vsebujejo sestavine, ki podpirajo delovanje ledvic in omejijo nadaljnjo škodo.

  • Hrane za zdravljenje bolezni jeter: Mačke z boleznijo jeter potrebujejo posebno hrano, ki je lahko prebavljiva in vsebuje nizek delež beljakovin in maščob. Te hrane so zasnovane tako, da zmanjšajo obremenitev jeter in pomagajo pri njihovi obnovi.

 

Poleg omenjenih so vam na voljo še številne druge veterinarske hrane za mačke, ki so namenjene izpolnjevanju specifičnih potreb in zdravljenju različnih zdravstvenih težav. Mačko mora pregledati veterinar in ji predpisati ustrezno hrano, ki ji bo zagotovila optimalno prehrano in pomagala doseči zdravje in dobro počutje.

sync
Nalaganje izdelkov ...