Spin palice

Nameravate kupiti spin palico ali potrebujete palico za lov na ščuke? V naši ponudbi boste našli visoko kakovostne palice in sete palic. Nudimo spin palice za začetnike in izkušene ribiče.

Pokaži več arrow_drop_down

Pri izbiri spin palice morate upoštevati številne dejavnike. Vedeti morate, katero dolžino potrebujete. Če potrebujete palico za ribolov iz čolna ali iz vode, mora biti vaša palica dolga do 200 cm, za ribolov z obale pa so bolj primerne daljše palice z dolžino 240 cm recimo, saj lahko z njimi lažje vodite vabo.

 

Pri izbiri bodite pozorni tudi na izmetno težo. Spin palice so razvrščene v 4 kategorije: izjemno lahke, lahke, srednje težke, težke ali celo zelo težke. Ta podatek je naveden na ročaju palice, na primer 2-10 gr. 

 

Izmetno težo izberite glede na velikost umetne vabe. Če uporabljate majhne 3-4gr wobblerje na primer, zadostuje spinning palica z zgornjo mejo izmetne teže približno 10 gr. Tovrstne palice so primerne za lov na klene, postrvi ali bolene. Če pa želite loviti zelo velike ribe (npr. some), potrebujete močnejšo palico z večjo izmetno težo približno 150 g. Seveda je izbira palice odvisna tudi od teže in upora umetne vabe v vodi.

 

Ne pozabite na delovanje palice in njeno nosilnost. Delovanje določa točko, kjer palica začne delovati, lahko je hitro, srednje hitro ali počasno.

 

Hitre palice so primerne za ribolov z gumijastimi umetnimi vabami, srednje hitre in počasne palice pa za ribolov s trdimi umetnimi vabami, kot so wobblerji.

 

Počasne izjemno lahke spin palice so priljubljene na tekmovanjih ribolova na postrvi. Nosilnost palice določa tudi optimalno debelino vrvice.

sync
Nalaganje izdelkov ...