Ribiške palice

Ribiška palica je osnova za ribolov in za vsako vrsto ribolova obstaja drugačna ribiška palica. V prvi vrsti razlikujemo med ribiškimi palicami za lov na bele ribe in plenilske ribe. Kupite lahko ribiško palico, posebej namenjeno lovu na krape, ščuke ali trske. Obstajajo tudi ribiške palice brez očesc, na primer polagalke in zložljive palice (razdelilci). Ti modeli so namenjeni lovu na bele ribe.

Pokaži več arrow_drop_down

Palice z rolami in očesci vključujejo feeder palice, match palice in palice bolognese, ki so zasnovane za lov na težke bele ribe in ribolov s plovcem. Poleg teh palic poznamo tudi palice za krapolov. Za ljubitelje lova na plenilske ribe so na voljo trolling palice in palice za muharjenje.

 

Odločilen dejavnik pri izbiri ribiške palice je, število delov, iz katerih je sestavljena. Obstajajo večdelne palice, na primer dvodelne in trodelne palice za krapolov, eno ali dvodelne spinning palice, trodelne feeder in match palice ali dvodelne ali štiridelne palice za muharjenje. Posebna kategorija so razdelilne palice, ki so sestavljene iz več delov odvisno od njihove dolžine.

 

Teleskopske palice so praktične, ker imajo krajšo transportno dolžino.

 

Pri ribiških palicah je dolžina pomembna. Na voljo so kratke dolžine približno 1,5 m in tudi dolžine 3,3 m. Spinning palice so na voljo v dolžinah do 14,5 m. Match palice, palice za krapolov in feeder palice so običajno dolge 3,90 m, povprečna dolžina palic bolognese pa je 7 m.

 

Še en pomemben dejavnik pri izbiri ribiške palice je izmetna teža, ki določa optimalno skupno težo vabe ali ribiškega pribora, ki jih lahko uporabite s palico.

 

Še en ključni parameter označen z A-B-C in označuje delovanje konice, delno parabolo in polno parabolo. To določa, pri katerem delu palice se začne delovanje. Pri palicah, označenih z A, deluje predvsem konica, pri palicah z oznako C pa celotno telo palice.

sync
Nalaganje izdelkov ...