Palice za lov na some in morske ribe

Za lov na some zadostuje robustna palica za some z zadostno rezervo. Če želite loviti velike ribe v sladkih vodah ali morju, morate izbrati palico za slano vodo ali palico za lov na some. Palice za lov na some so glede na rabo razvrščene v štiri kategorije.

Pokaži več arrow_drop_down

Some lahko lovite z naslednjimi tehnikami: trolling, jigging, jigging hard, ribolov s plovci ali ribolov z umetnimi vabami. Vsaka tehnika zahteva različne palice z različnimi karakteristikami. Somi sodijo med najzahtevnejše plene, zato ne podcenjujte specifikacij, ki jih potrebujete za palico za lov na some.

 

Krajša palica za some z dolžino od 1,80 do 2,10 m je primerna za lov na some iz čolna. Izmetno težo morate izbrati na podlagi velikosti umetne vabe (pribl. 70–50 g ali več).

 

Za lov z brega lahko uporabite palice za some z dolžino 2,40–2,70 m in izmetno težo  do 200 g, saj morate v tem primeru biti agresivnejši. Če lovite z umetno vabo, izberite krajšo palico za some z dolžino do 2 m, a z izmetno težo približno 200–250 g.

 

Pri lovu z obale, ribolovu s plovci, težkem ribolovu ali ribolovu z umetnimi vabami uporabljamo palice za some z dolžino od 2,40 do 3 m. Daljše palice za some omogočajo lov na daljše razdalje, pri ribolovu z umetnimi vabami pa mora biti palica nagnjena na določeni višini.

 

Šibkejše palice za ribolov v slanih vodah so prav tako primerne za lov na some, močnejše palice za some pa so lahko uporabljene za ekspedicije ob morju. Morske palice so običajno kratke, a močne. Izmetna teža palic je lahko do 500 g

 

Dolžina običajnih palic za morski ribolov je približno 2 m, kot je pogosto tudi pri palicah za lov na some. Palice za morski ribolov morajo biti močne in brezkompromisne, saj so morske ribe močnejše od sladkovodnih rib.

sync
Nalaganje izdelkov ...