ABC-ZOO.SI
ABC-ZOO

Vaša košarica

Ni izdelkov

  • Ni izdelkov

  • Poštnina .........
  • Končni znesek 0,00 €

Kategorije

Proizvajalci

Komplet TetraPlant CO2 - Optimat

Komplet za dodajanje CO2 v akvarij.

Več podrobnosti

20,13 € z DDV

Loyalty program Z nakupom tega izdelka lahko zberete do 20 nagradnih točk in pridobite vavčer v vrednosti 0,40 €. Vaše nagradne točke


Komplet za dodajanje potrebnih količin CO2 v akvarije z rastlinami.

Pomaga preprečevati tudi vodni kamen na listih in cvetovih rastlin.

Ta izdelek je namenjen za akvarije s prostornino do 100 litrov vode.

Navodila za uporabo:

  1. Postavite difuzijsko cev navpično v akvarij 5 do 15 cm pod vodno gladino. Membrana mora biti obrnjena navzgor.
  2. En konec cevi povežite z razpršilnikom in drugega s plastenko.
  3. Najprej pustite difuzijsko cev priključeno na plastenko CO2, da prazna stoji v akvariju nekaj ur (najbolje čez noč).
  4. Nato napolnite difuzijsko cev s CO2, tako da nežno pritisnete dozirno glavo plastenke s CO2. Ogljikov dioksid bo samodejno prehajal v akvarijsko vodo in pri tem se bo raven vode zniževala. Pri prvem polnjenju cev napolnite le do polovice. Po 24 urah lahko cev napolnite do spodnjega roba. Dodatno polnjenje enkrat ali dvakrat dnevno bi moralo zadostovati. Da bi prezračili difuzijsko cev, jo občasno obrnite na glavo in potopite v vodo, da odvečni plini (predvsem kisik in dušik), ki nastanejo pri dodajanju CO2, lahko izstopijo. Če se membrana umaže ali poškoduje, jo je mogoče očistiti ali zamenjati z odstranitvijo zgornjega napenjalnega obroča. Pri polnjenju plina plastenko držite nad vodno gladino, da voda ne bi prodrla v priključno cev. Pri dovajanju CO2 in njegovem širjenju v vodi izklopite zračenje. Ponovno dovajanje plina ni smiselno ponoči in ko akvarij ni dovolj osvetljen, saj rastline takrat plina ne vsrkavajo. Količino CO2 v vodi lahko določite s pomočjo preizkusa TetraTest. Priporočamo koncentracijo 5 do 15 mg/l.
X
Piškotke uporabljamo za prilagajanje vsebine in oglasov ter da zagotovimo funkcije družbenih medijev in analiziramo, kako uporabniki uporabljajo spletno mesto.
Soglašam
Več informacij