Veterinarske hrane za pse - briketi

Veterinarske hrane za pse so posebej zasnovane hrane, ki so namenjene izpolnjevanju zdravstvenih potreb in zagotavljanju prehrane za pse z različnimi boleznimi. Te hrane pomagajo izboljšati zdravje vašega psa in nudijo podporo pri okrevanju. Če svojemu ljubljenčku dajete veterinarsko hrano, je uporaba običajne hrane odsvetovana, saj lahko ta zmanjša učinek veterinarske hrane.

Pokaži več arrow_drop_down

Priporočilo:

Z nakupom veterinarskih briketov ali konzervirane hrane potrjujete, da je bil vaš pes predhodno pregledan s strani veterinarja, ki je priporočil uporabo izbrane hrane v skladu z diagnozo. Glede stanja vašega psa in priporočene hrane se z veterinarjem posvetujte vsaj vsakih 6 mesecev. Če se stanje vašega psa med uporabo hrane spremeni, se obrnite na veterinarja.

 

 

Tudi psi lahko trpijo za različnimi zdravstvenimi težavami, kot so bolezni ledvic, prebavne motnje, debelost, alergije ali bolezni jeter. Veterinarske hrane za pse so zasnovane tako, da nudijo prehrano, ki je posebej namenjena izpolnjevanju posameznih potreb in izboljšanju zdravja vašega ljubljenčka.

Sestava in hranilna vrednost vsake veterinarske hrane za pse sta posebej prilagojeni posameznim boleznim ali težavam psa. Nekatere hrane imajo nizek delež določenih hranil, kot so fosfor ali beljakovine, druge pa imajo nižji delež maščob in kalorij. Lahko vsebujejo posebne sestavine, višji delež vlaknin ali omejeno količino živil, ki lahko povzročijo alergije.

Za različne diagnoze ali potrebe psov je na voljo veliko različnih veterinarskih hran. Med najpogostejšimi so naslednje:


  • Hrane za pse z boleznimi ledvic: Te hrane imajo nizek delež fosforja in beljakovin, kar razbremeni ledvice in pomaga nadzorovati napredovanje bolezni.
  • Hrane za prekomerno težke ali debele pse: Te hrane imajo nizko vsebnost maščob in kalorij, kar prispeva k višjemu kaloričnemu deficitu in ohranjanju idealne telesne forme.
  • Hrane za pse s prebavnimi težavami: Tovrstna hrana vsebuje lahko prebavljive sestavine in višji delež vlaknin, ki pomagajo pri prebavi in zmanjšajo težave v primeru driske.
  • Hrane za pse z alergijami ali preobčutljivostjo na določena živila: Te hrane vsebujejo omejeno količino živil, ki lahko izzovejo alergično reakcijo, in zato zmanjšajo tveganje za pojav simptomov, povezanih z alergijami.
  • Hrane za pse z boleznimi jeter: Te hrane imajo posebno sestavo, ki prispeva k nižji obremenitvi jeter in pomaga pri njihovi regeneraciji.
  • Hrane za pse, ki imajo višjo potrebo po hrani: Te hrane pogosto vsebujejo več kalorij in hranil ter so namenjene psom z višjo fizično aktivnostjo, kot so športni ali delovni psi.

 

Veterinarsko hrano lahko uporabljate samo po nasvetu veterinarja in kot del celovite zdravstvene oskrbe ljubljenčka.

sync
Nalaganje izdelkov ...