Baitrunner role

Poleg tega, da so ključna oprema za krapolov, so baitrunner role v sodobnem ribolovu obvezna oprema pri ribolovu s krmilniki in lovu na plenilske ribe z živo vabo. Zavorni sistem je nameščen na spodnjem delu role in je nastavljen z gumbnim mehanizmom. Če je baitrunner zavora vklopljena, se rola prosto vrti brez zaviranja. Ob ugrizu lahko riba prosto plava z vrvico brez upora.

Pokaži več arrow_drop_down

Pri lovu na plenilske ribe z živo vabo je to velika prednost, saj lahko riba šele pozneje zazna, da je nekaj narobe. 

 

Ta lastnost daje tem rolam njihovo ime – roče z zavoro s prostim tekom so bile na začetku namenjene predvsem lovu na plenilske ribe in so šele pozneje postale priljubljene med ribiči na krape in ribiči, ki lovijo z boiliji.

 

Zanje je baitrunner rola uporabna, ko ne morejo biti blizu palic. Ko je omogočena zavora baitrunner, ribe ne morejo odnesti palic s stojal.

 

Ribiške role z baitrunner zavoro so priljubljene tudi pri ribičih, ki lovijo s krmilniki. Med uporabo baitrunner role se morate navaditi, da se ob obratu ročice role zavora baitrunner izklopi in klasična prednja zavora vklopi, zato jo morate izklopiti, da se ne zatakne.

 

Moč zavore baitrunner je mogoče nastaviti znotraj določenega razpona. Močnejša kot je zavora, bolj morajo ribe vleči vrvico iz tuljave, kar je koristno pri ribolovu v rekah, kjer je vrvica podvržena toku. 

 

Če je zavora nastavljena na manjšo moč, lahko vrvica preprosto in hitro teče skozi rolo. Med najbolj priljubljene role z zavoro s prostim tekom sodijo baitrunner role Shimano in Okuma. Po baitrunner rolah Shimano je na trgu veliko povpraševanja, saj slovijo po svoji kakovosti in zanesljivosti.

 

Baitrunner role Okuma (zlasti Longbow) so priljubljene zaradi odličnega razmerja med ceno in vrednostjo in slovesa tradicionalne zanesljive znamke.

sync
Nalaganje izdelkov ...